Ankara’daki spor salonlarından birinde yapacağı toplantıda Cumhurbaşkanı aday adaylığını ilan edeceğini belirten Ünver, söz konusu toplantının bir ay içerisinde yapılacağını kaydetti.
Siyasi partilerden bağımsız hareket ettiklerini, partiler üstü bir vizyonla yola çıktıklarını anlatan Ünver, dijital sistemle ülke yönetimini sağlayacaklarını, bütün sistemleri değiştireceklerini ifade etti.
EMİN ADI: “YÖNETİM 6.0”
Gelişen dünya karşısında Türkiye’nin de kendisini yenilemesi ve gelişmesi gerektiğine dikkati çeken Halil Murat Ünver, dijital çağın gerektirdiği kolaylıkların günlük yaşama yansıtılmasıyla sorunların çözümünün mümkün olduğuna değindi.
Yapay Zeka Tabanlı Devlet Yönetim Sistemi adı verdikleri “Yönetim 6.0” programını ürettiklerini bildiren Ünver, bu sistemle yöneticilerin hata yapmalarının önüne geçileceğini, adaletsizliklerin giderileceğini, liyakat sisteminin getirileceğini kaydetti.
Ünver, Almanya’da Endüstri 4.0, Japonya’da ise Toplum 5.0 programlarının bulunduğuna değinerek, Türkiye’deki sisteme Yönetim 6.0 adını verdiklerini açıkladı.
ADAYLARI YAPAY ZEKA BELİRLEYECEK
e-Devlet veri tabanına kişisel bilgilerin, becerilerin, tecrübelerin, eğitimlerin ve bütün sağlık bilgilerin girilmesinin sağlanacağını bildiren Ünver, getirecekleri sistemle belediye başkanı ve milletvekili adaylarını bile yapa zeka tarafından tespit edileceğinin öngörüldüğünü anlattı.
Halil Murat Ünver, seçim bölgelerindeki milletvekili sayısının 3 katı kadar adayın kişisel özellikleri ve nitelikleri doğrultusunda yapay zeka tarafından belirleneceğini, halkın da bu kişiler arasında seçim yapmasının sağlanacağını belirten Ünver, milletvekili seçilen kişilerin istemeleri halinde bir partiye üye olabileceklerini söyledi.
SİSTEM, İŞİ EHLİNE TESLİM EDECEK
Söz konusu sistem veri tabanında herkesin bütün nitelik ve özelliklerinin yer alacağını anımsatan Ünver, işe alımlarda, atamalarda, görevlendirmelerde tek yetkinin yapay zekada olacağını, hakkaniyetli bir şekilde her işe o işin ehli olanların getirilmesinin sağlanacağını söyledi.
İşe alımlar için yapılan yazılı sınavların ve mülakatların kaldırılacağını belirten Ünver, torpil mekanizmasına son vereceklerini, liyakat esaslı atamaların yapılacağını vurguladı.
Ünver, Cumhurbaşkanı olması halinde getirecekleri dijital sistem esaslı yönetim sayesinde hırsızlıkların, yolsuzlukların, usulsüzlüklerin yapılma ihtimalini dahi ortadan kaldıracaklarını söyledi.
Doç. Dr. Halil Murat Ünver, “İnisiyatif insanda olursa suiistimal söz konusu oluyor. Her kademede insan var. Bilgisayarlar, makinalar hata yapmaz. Tüm veriler ışığında en doğru kararın verilmesi için yapay zekadan faydalanacağız. Milli olan, vatan sever olan tüm grupları bir araya getiriyoruz. Toplumun her kesimiyle temasımız var. Devletimizi, bilim, akıl ve ahlak temelinde yönetmeye talibiz” diye konuştu.
DOÇ. DR. HALİL MURAT ÜNVER KİMDİR?
1970 yılında doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kırıkkale’de, Yüksek öğrenimini Trabzon’da, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde tamamladı. 1991 yılında 21 yaşında iken Ankara Üniversitesi Kırıkkale Meslek Yüksek Okulu’nda Bilgisayar Programcılığı Programında öğretim görevlisi olarak göreve başladı. Kırıkkale Meslek Yüksek Okulu’nda, Hacılar Meslek Yüksekokulu’nda ve Mühendislik fakültesinde bilgisayar donanımı, elektronik ve güç elektroniği dersleri verdi. K.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü’nde, Yüksek Lisans derecesini 1997’de Doktora derecesini 2004 yılında almıştır. Doktora tezi olarak ürettiği indüksiyon ocağı yaklaşık 10 yıldır Adana’da dişçilik sektöründe özel alaşımlı döküm yapmak için kullanılmaktadır. Dünyada ilk kez inverter devresinin PLC ile sürüldüğü bu tez, -SANTEZ desteklerine kadar- K.Ü. Fen Bilimleri’nde üretilen tezler arasında sanayide kullanılabilecek ürün çıkartan ilk ve tek tez olmuştur.
2006-2011 yılları arasında Hacılar Hüseyin Aytemiz Meslek Yüksekokulunda idareci olarak görev aldı. Yüksekokul müdür yardımcılığı, Teknik Programlar bölüm başkanlığı ve Yüksekokul Müdürlüğü ile Yönetim Kurulu Üyeliği, Yükseokul Kurulu Üyeliği ve Kırıkkale Üniversitesi Senato Üyeliği yapmıştır. 2011-2014 arasında K.Ü. Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı olarak görev yaptı.
Kırıkkale Üniversitesinde Hacılar Meslek Yüksekokulu’nda İş Sağlığı ve Güvenliği Programını açtı. K.Ü. Uzaktan Eğitim Merkezi’nde İş Güvenliği Uzmanlığı ve İş Yeri Hekimliği eğitim programlarının açılmasını sağladı. Bu eğitimlerde İş Güvenliği Uzmanı ve İSG Eğiticisi olarak görev aldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı eğitim merkezi olan ÇASGEM’de -Almanya’yadaki görevine gidene kadar- uzun süre eğitici olarak görev yaptı.
Kurucu ortağı olduğu 25 yıllık geçmişle sahip olan KEMAS Ltd. Şti.’nde kalıp tav ocağı, konik ısıtma ocağı, indüksiyonlu su ısıtma sistemleri, PLC kontrollü güç ünitesi, jel yapıştırma sistemleri gibi üretim teknolojileri geliştirdi. Patent başvurularında bulundu. KEMAS Ltd. Şti. Sanayi Bakanlığı tarafından, Hat Frekanslı Alüminyum Tav Ocaklarının Türkiye’deki tek üreticisi olarak tescil edildi. KEMAS Ltd. Şti.’nin ürettiği ürünler hem Türkiye’de kullanılmakta, hem de yurtdışına ihraç edilmektedir.
1994 yılında 3 ay İngiltere/Manchester -YÖK-Dünya Bankası desteği- bulundu, 2013 yılında 3 ay Almanya/Schweinfurt -YÖK desteği- bulundu. Ayrıca çeşitli proje ve incelemeler için İtalya, Fransa, İsviçre, İspanya, Belçika, Avusturya, Ukrayna, Suriye, Suudi Arabistan’da bulundu. Bu ülkelerdeki teknik, teknoloji, sanayi, sosyal hayat, bürokrasi, insan ve iş profilini inceleme imkânı buldu.
Halen K.Ü. Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde akademik faaliyetlerini sürdürmektedir. K.Ü. Mekatronik Topluluğu Danışmanlığını ve Türk Ocağı Kırıkkale Şube Başkanlığı’nı yürütmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.
gundem71.com – Kırıkkale Haber Merkezi