Kırıkkale’de meydana gelen dolandırıcılık olayı polis ve kuyumcunun dikkati sayesinde önlendi.
Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliğine bağlı “kuyumcu polisi”nin Hüseyin Kahya Mahallesi’ndeki bir sarrafta dolandırıcılık olayını bildirmesi üzerine bölgeye ekip sevk edildi.
Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, 71 yaşındaki Hacer Özkılıç’ın sarrafta altınlarını bozdurup kendisini telefonda polis olarak tanıtan şüphelilerin mesajla gönderdikleri İBAN numarasına parayı yatırmasını engelledi.
Öte yandan Hacer Özkılıç’ın damadı Murat Aksakal’ın da aynı dolandırıcı şebekesi tarafından telefonla aranarak dolandırılmaya çalışıldığı ancak Aksakal’ın kendisinden yardım aldığı bir gencin uyarmasıyla parayı göndermediği ortaya çıktı.
Yaşananların ardından emniyete gelerek ifadesine başvurulan Hacer Özkılıç ve damadı Murat Aksakal, gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Hacer Özkılıç, yaptığı açıklamada, “Sabah saat 11.30’da beni aradılar. ‘Emniyetten arıyoruz, kızın ve oğlun, damadın burada. Sarraf dolandırmışlar. Onların kimliği ile acele bize ulaşın. Sizi emniyete alacağız.’ dediler. ‘Dolandırıcılar olmayın sakın’ dedim. ‘Emniyetten arıyoruz’ dedi. ‘Sizi dolandırmıyoruz. İsterseniz damadınızla kızınızın sesini duyuralım’ dedi. Sonra telefonu kapattım. Sarraf sakin ol teyze dedi. 96 bin lira yatıracaktım. Sarrafta bilezikle altınlarımı bozdurdum. ‘Kızın sarraftan bilezik altın almış, sen de almışsın’ dedi. ‘Kimliğinizle sarrafı dolandırmışsınız’ dedi. ‘Ben dolandırmadım’ dedim. ‘Benim aldığım yer belli’ dedim. ‘Polis olarak emniyetten arıyoruz’ dedi. Çok korktum. ‘Telefonda bileziğini bozdur, bankaya yatır, İBAN’a at.’ dediler. Bana ait tüm bilgileri söylediler. Almanya’daki kızlarımı biliyorlar. Adapazarı’ndaki ve Almanya’daki kızımın adını dahi söylediler. Torunlarımın adını da söylediler. Diğer vatandaşlar benim gibi kanmasınlar. Beni bir kez daha kandırmaya çalıştılar. Sarrafıma, polislerime, emniyetime çok teşekkür ederim beni kurtardıkları için. Sarraf bir bilezik ile 3 çeyrek altınımı geri verdi.” ifadelerini kullandı.
Damadı Murat Aksakal ise açıklamasında, “’Emniyet Müdürlüğünden arıyorum.’ dediler. Akrabalarımı saydı. ‘Şuan nezaretteler, senin de ifadeni alacaklar’ dediler. ‘Karakola gitme!’ dediler. ‘Şu vatandaşa para yatırın. Hesabınızdan para gidiş gelişi olmuş mu? Bir bakalım’ dediler. Ben o sırada para yatırmayı yapamadım. Bilemediğim için yoldan geçen birinden yardım alarak yatırmaya kalktım. O çocuk beni uyandırdı. ‘Abi bu dolandırıcı sakın yatırma’ dedi. Parayı göndermiştim ama banka kabul etmemişti. Hemen bankaya telefon ettim hepsini bloke ettirdim. Şükürler olsun 80 bin lirayı kurtarmış olduk.”