Kırıkkale’de Glutensiz Market Açıldı: Çölyak Hastalarına Özel Hizmet

Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, çölyak hastaları ve gluten hassasiyeti olan vatandaşlar için önemli bir adım atarak kente özel bir Glutensiz Market açılışı gerçekleştirdi.

Tarihi Kırıkkale Evleri’nde hizmete sunulan market, çölyak hastaları ve gluten alerjisi olan bireylerin gıda ihtiyaçlarını artık Ankara’ya gitmeden karşılayabilmelerini sağlayacak.

Açılışa katılan Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, yaptığı konuşmada, bu projeyle farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirtti. Başkan Önal, “Glutensiz beslenmek zorunda olan vatandaşlarımız için gerekli ürünlere rahatça ulaşabilecekleri bir satış noktası oluşturduk. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği yaparak Ankara Halk Ekmek Fabrikası’ndan temin ettiğimiz glutensiz ürünleri vatandaşlarımıza sunuyoruz” dedi.

Kırıkkale Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden Ortak Çalışma

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile imzalanan anlaşma kapsamında, Ankara’dan temin edilen glutensiz ürünler, düzenli olarak Kırıkkale’ye ulaştırılacak. Bu iş birliği sayesinde çölyak hastaları ve gluten alerjisi olan bireylerin ihtiyaçları artık kendi şehirlerinde karşılanabilecek.

Vatandaşlardan Teşekkür Mesajı

Açılışa katılan çölyak hastaları ve aileleri, Başkan Önal’a teşekkürlerini iletti. “Daha önce bu tür ürünleri temin etmek için Ankara’ya gitmek zorunda kalıyorduk. Şimdi Kırıkkale’de de erişim sağlayabileceğiz, bu bizim için çok önemli” diyen vatandaşlar, Belediye Başkanı Ahmet Önal’ın desteklerinden dolayı memnuniyetlerini ifade ettiler.

Açılış programı sonunda Başkan Önal, çölyak hastaları için özel olarak hazırlanan hediye paketlerini katılımcılara takdim etti. Programda ayrıca glutensiz ürünlerden oluşan ikramlar da sunuldu.