Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesinde Açık Kalp Ameliyatları Yeniden Başladı

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi, Covid-19 pandemisi nedeniyle Şubat 2020’de ara verilen açık kalp ameliyatlarına yeniden başladı.

Bu önemli gelişme kapsamında, Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi öğretim üyeleri Prof. Dr. Atike Tekeli Kunt, Prof. Dr. Seyhan Yılmaz, Doç. Dr. Mehmet Kabalcı, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı’ndan Doç. Dr. Işın Gencay ve Doç. Dr. Kevser Peker ile Kardiyoloji Ana Bilim Dalı’ndan Doç. Dr. Muhammet Karadeniz senato tarafından ağırlandı.

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, açık kalp ameliyatlarının yeniden başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu önemli hizmetle şehrimize ve ülkemize büyük katkılar sağlayacağınıza inanıyorum. Pandemi nedeniyle ara verilen ameliyatlarımızı yeniden başlatarak vatandaşlarımızın hayatlarına dokunma vakti geldi,” dedi.

Rektör Aslan, başta Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Dilek Keskin olmak üzere, Kalp ve Damar Cerrahisi ekibine teşekkür ederek, sağlık alanında atılan bu adımın toplum sağlığı için büyük önem taşıdığını vurguladı.