Kırıkkale Üniversitesi İle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Arasında TEKNOFEST’te İşbirliği Protokolü İmzalandı

Kırıkkale Üniversitesi Senatosu “Türkiye Yüzyılı: Milli Teknoloji Hamlesi” gündemiyle Ankara Etimesgut Havalimanı’nda düzenlenen TEKNOFEST’te toplandı.

Toplantıda, Milli Teknoloji Hamlesi hedefleri doğrultusunda ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi ve geliştirilmesi amacıyla Milli Teknoloji Akademisi çatısında kurgulanan Sektör Kampüste Programını uygulamak için Kırıkkale Üniversitesi ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Protokol imza törenine Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Coştu, Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci ve senato üyeleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Ersan Aslan, “Bu muazzam, muhteşem günde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın bizi misafir etmesinden duyduğum memnuniyeti belirtmek isterim. Sayın Bakanımıza teşekkür ederim. Türkiye Yüzyılı: Milli Teknoloji Hamlesi ve bu kapsamda eğitim- öğretim ile araştırma açısından neler yapabileceğimizi görüşmek üzere senatomuz sizlerin ev sahipliğinde toplandı. Bakanlık olarak sizler, burada olduğu gibi yaptığınız etkinliklerle ve çalışmalarla Türkiye’nin gelişmesi için çaba sarf ediyorsunuz. Sizin huzurunuzda değerli senatörlerimize üç şeyi hatırlatmak isterim. Zamanın, mekanın ve cananın önemini kavramak gerekiyor. Zaman, Türkiye Yüzyılı zamanıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın göstermiş olduğu hedef ve hedefler doğrultusunda bütün kurumlarımızın en iyi şekilde çalışmaları gerekmektedir. Bizler Kırıkkale Üniversitesi Senatosu olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın koymuş olduğu hedeflere ulaşmaya destek olmak için elimizden geleni yapmaya çalışacağımızı; eğitim-öğretim, araştırma ve sektörle birlikte çalışma noktasında da bütün faaliyetlerimizi kesintisiz olarak devam ettireceğimizi bir defa daha hatırlatmak isteriz. Mekan ise bütün dünyanın yüzeyidir. Sadece Türkiye değil, tüm gönül coğrafyamız olmak üzere dünyanın her tarafında mazlum insanların, mazlumluklarını gidermek üzere neler yapabileceğimizi düşünmek zorundayız. Mekanı değerli kılmak zorundayız. Kur’an-ı Kerim’ de Hud Suresi 61. ayette mealen “O, sizi topraktan yarattı ve sizin yeryüzünde ömür sürüp, orayı imar etmenizi istedi” buyuruluyor. Yani herkesin kendi bulunduğu çevreyi ve mekanı imar etmesi gerekiyor. Biz de Kırıkkale Üniversitesi olarak, mekanı değerli kılmanın gayreti içerisindeyiz. Bu gayreti sürdüreceğimiz noktasında milletimize söz veriyoruz. İnsanın canı önemli ama cananı olan ailesi ve yakınları da önemli. Benim için Üniversitemizi temsil eden senatör arkadaşlarımız canan mertebesindedir. Zaman geçtikçe arkadaşlık, dostluğa ve cananlığa dönüyor. İnşaallah millet olarak ve gönül coğrafyamızdaki insanlar olarak, cananı cana döndürdüğümüz sürece Türkiye Yüzyılı değer bulacaktır. TEKNOFEST’te emeği geçen başta Sayın Cumjurbaşkanımız olmak üzere bütün kurumlarımıza, devlet büyüklerimize ve gençlerimize teşekkür ederim. Bize bu gururu yaşattıkları için şükranlarımı, saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Ülkemizde gelecek adına umut vaat eden teknolojik gelişmeler yaşandığını belirten Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Coştu, “TEKNOFEST’te ve Bakanlık standımızda sizleri ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Yeni bir yüzyılın, Türkiye Yüzyılı’nın başlangıcındayız. Biz ülke olarak iki temel dönüşüm noktasındayız. Birincisi biz son 20-22 yıllık süreçte çok ciddi bir teknolojik atılım gerçekleştirdik. Bugün Türkiye gerçek anlamda önemli derecede teknoloji üretme kapasitesine, teknolojik alt yapıya ve insan kaynağına sahip. Bunun göstergelerini ve örneklerini TEKNOFEST’te rahatça gözlemleyebiliyoruz. Bu festivalin bir amacı da ulaşmış olduğumuz bu yetkinliği müşahede edebilmek, toplumumuzla paylaşıyor olmaktır. Teknoloji firmalarımızla, gençlerimizle ciddi bir dönüşümü gerçekleştirmiş durumdayız. Son 20 yılda bu atılımlar yapılmasaydı şu anda Türkiye Yüzyılı’ndan bahsedemezdik. Böyle bir alt yapıya ve özgüvene sahip olmasaydık yeni bir yüzyılın hayalini kuramazdık. Dolayısıyla ülke olarak çok önemli zaman dilimindeyiz. Türkiye Yüzyılı’nı başlatmamıza vesile olan diğer husus da dünyanın teknolojide yaşadığı paradigma değişimidir. 10-20 yıl sonra geriye dönüp bugünlere baktığımızda bunu çok daha iyi anlayacağız. Şu anda dünyada birçok alanda yeni paradigmalar oluşuyor. Bu durum ülkemiz için bir taraftan tehditler sunuyor olabilir ama çok önemli fırsatlar da sunuyor. Bu fırsatı iyi değerlendirirsek Türkiye çok önemli bir yüzyılın başlangıcında olabilir. Milli Teknoloji Hamlesi dediğimiz şey de son 20 yılda elde ettiğimiz başarılarla ve altyapıyla bu fırsatları değerlendirerek çok daha ilerisine gitme vizyonudur. Bu potansiyele de sahip olduğumuzu düşünüyorum. Büyük şehirlerin öncülük ettiği teknoloji geliştirme faaliyetlerini de bütün şehirlerimize yaygınlaştırmamız lazım. Bunun bir örneğini de Sektör Kampüste programı ile hayata geçiriyor olacağız. İnşaallah toplumsal bir katılımla hep birlikte Milli Teknoloji Hamlesi’ni gerçekleştiririz ve hayallerimize ulaşırız. Çok teşekkür ediyorum. Kırıkkale Üniversitesi’nin Sektör Kampüste Programı’na paydaşlığı hepimize hayırlı olsun” dedi.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan ve Milli Teknoloji Genel Müdür V. İlknur İnam tarafından Sektör Kampüste İş Birliği Protokolü imzalandı.

İmza töreni sonrasında günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi ve TEKNOFEST alanı gezildi.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde, Türkiye’nin milli teknoloji ekosisteminde kritik rol oynayan bakanlıkların, başkanlıkların, kamu ve özel sektör kuruluşlarının, akademik kurumların ve medya şirketlerinin aralarında bulunduğu 125 paydaş kurumun işbirliğiyle yapılan TEKNOFEST’teki standları ziyaret eden Rektör Aslan ve senato üyeleri, sergilenen teknolojik ürünleri inceleyerek ürünler hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Teknoloji ve girişim yarışmaları, hava gösterileri, hava ve kara araçları sergisi, eğitici atölye etkinlikleri, dikey rüzgâr tüneli, simülasyon deneyim alanları, “Refik Anadol Makine Hatıraları: Uzay” Sergisi, planetaryum gösterimleri, sahne gösterileri ve çeşitli aktivitelerle dolu TEKNOFEST, 3 Eylül’e kadar ziyaretçilerini bekliyor.

gundem71.com – Kırıkkale Haber Merkezi