Yenilikçi yaklaşımı ve dinamik yapısıyla, MST ENDÜSTRİYEL, 2019 yılından beri yükleme rampası bölgesindeki emniyet risklerini gidermek için tamamen yerli tasarım ve imalat yaparak ihtiyaçları karşılamaktadır.
Yenilikçi yaklaşımı ve dinamik yapısıyla, MST ENDÜSTRİYEL, 2019 yılından beri yükleme rampası bölgesindeki emniyet risklerini gidermek için tamamen yerli tasarım ve imalat yaparak ihtiyaçları karşılamaktadır.
Tır veya kamyonlar yükleme rampalarına yaklaştıktan sonra operatörler, uzaktan kumanda ile otomatik takozlama sistemlerini tek bir tuşla güvenli bir şekilde kilitleyebilirler. Sistemler, rampa ve kapı ile iletişim kurarak hem operatör hem de şoför kontrolünden çıkarılarak tamamen güvenli hale getirilir.
Sistem PLC ve sürücü kontrollüdür. Tırın yaklaşması sırasında kılavuzlama bariyerleri, manevraları kolaylaştırır. Tüm araçlar için kullanılabilir. Elektrik kontrollü bir sistemdir. Hareketli kilitleme sistemi, insanların güvenliği için 24VDC ile çalışır. Operatörler izin vermedikçe araçlar rampadan ayrılamazlar.
Otomatik tır takozlama sistemlerinin üzerinde sesli uyarı veren ikaz lambaları bulunur; bu lambalar dışarıda otomatik takozlamaların hareket ettiğini sesli bir uyarı vererek çevresinde bulunan insanları uyarır. Ayrıca tır şoförleri, aynalarından rahatlıkla görebilecekleri bir trafik lambası bulabilirler. Bu lambalardaki yeşil ışık, şoförlere rampaya yanaşabilir veya rampadaki işin bitti, çıkabilirsiniz mesajı verir. Eğer trafik lambasında kırmızı ışık yanıyorsa, rampadaki işin bitmediği, çıkamayacakları veya rampanın müsait olmadığı anlamına gelir.
Operatörler için kullanımı oldukça kolaydır; içerideki pano üzerindeki kumanda yardımı ile tek bir tuşla araçları kilitleyebilirler veya takozlayabilirler. Yükleme veya boşaltma işlemi bittikten sonra yine tek bir tuşla tırın kilidini açabilirler, yani takozu tır tekerleğinin önünden alabilirler.
Operatörler, içeriden tırı rahatlıkla takozlayabilir ve dışarıdaki kamera sayesinde tırın takozlandığını veya takozlanmadığını net bir şekilde görebilirler.
Yükleme sırasında genellikle forkliftler, dorselerinin içine girip çıkarak yüklemelerini yaparlar. Forkliftler, genellikle ağır malzemeler kaldırdıkları için kendileri de ağırdır. Bu forkliftler, yükleme yapmak maksadıyla dorse içine girip çıkarken dorseye baskı uygularlar. Bu baskı sonucunda tırın el freni veya acil durum freni çekilmediyse, tırların rampadan uzaklaşmasına veya kaymasına neden olabilir. Bu kaymalar, dorse ile rampa arasında boşluklar oluşturur ve iş kazaları kaçınılmaz hale gelir. Tır şoförü, yükleme bittiğini zannedip rampadan ayrıldığında da aynı risk ve kazalar kaçınılmaz olur, örneğin forklift devrilmeleri veya operatörlerin dorse ile rampa arasında sıkışması gibi.
Bu sistemler sayesinde bu tür riskler tamamen ortadan kaldırılır ve emniyetli bir yükleme gerçekleştirilir.
Tır emniyet park sistemleri, tır rampa emniyeti ve tır otomatik takozlama sistemi ihtiyaçlarınız için MST Endüstriyel Sistemleri tercih edebilirsiniz.