Farklı yaş gruplarındaki kadınların ve erkeklerin medikal estetik prosedürlere giderek daha fazla ilgi gösterdiği yadsınamaz bir gerçektir. Ataşehir botox uygulaması başta olmak üzere medikal estetik prosedür uygulamaları gerçekleştiren kliniklerin yoğun olduğu bir bölgedir. Ancak medikal estetik prosedür uygulamaları yaptırılacağı zaman mutlaka bu alanda yeterli deneyime ve uzmanlığa sahip doktorlar tercih edilmelidir. Leke tedavisi İstanbul ve diğer illerimizde cildinde çeşitli nedenlere bağlı oluşan lekeleri gidermek ve daha iyi bir görünüm elde etmek isteyen kişiler arasında oldukça popülerdir. Uzman Dr. Şafak Göktaş alanının önde gelen, başarılı bir ismi olarak botox ve leke tedavisi başta olmak üzere medikal estetik prosedürler konusunda doğal ve başarılı sonuçlar sunan uygulamalara imza atmaktadır. Siz de tüm medikal estetik prosedürler ile ilgili olarak bilgi edinmek ve istediğiniz görünüme sahip olmak için Uzman Dr. Şafak Göktaş ile iletişime geçerek randevu alabilirsiniz.
Tıpta pek çok farklı kullanım alanı olan botox prosedüründe Clostridium Botulinum bakterisinden elde edilen bir nörotoksin kullanılır. Laboratuvar koşullarında üretilen Botulinum toksininin 7 alt tipi bulunmakta olup A tipi estetik uygulamalarda kullanılır.
Botox tedavisinin etkisinin altında yatan temel neden, uygulama bölgesindeki kasların geçici felç edilmesi böylece daha az çalışmalarının sağlanmasıdır. Bununla birlikte botox prosedürü kapsamında enjekte edilen maddenin enjeksiyon bölgesi dışında vücudun herhangi bir bölgesinde etkili olması söz konusu değildir.
Botox enjeksiyonu uygulama yapılan yüz bölgesinde normalden fazla çalışarak çizgiler ve kırışıklıklar oluşmasına neden olan kasların faaliyetini durdurur. Kaş çatmayla birlikte yüzde oluşan sinirli görünüm, kaş çatma hareketinin engellenmesine bağlı olarak ortadan kaldırılır. Gözlerin çevresindeki kırışıklık botoxla azaltılarak yaşlı ve yorgun yüz ifadesi giderilir.
Yaş almaya ve yer çekiminin etkisine bağlı olarak yüzü yukarı çeken kaslar zayıflarken aşağı doğru çeken kaslar güçlenir. Bunun sonucunda yüzde gevşemeler ve sarkmalar ortaya çıkar. Botox enjeksiyonuyla yüzü aşağı doğru çeken kaslar zayıflatılır. Böylece belirli bir düzeyde kaş kaldırma etkisi de sağlanır. Bu etkilerin elde edilebilmesi için botox enjeksiyonu yüzün anatomik yapısına hakim, bu konuda eğitimli ve deneyimli doktorlarca yapılmalıdır. Aksi takdirde yüzdeki doğal ifade bozulmadan kırışıklıkların giderilmesi ve sarkmaların toparlanması mümkün olmaz.
Botox Nasıl Yapılır?
Flakonlarda toz halinde bulunan botox, belirli bir miktar serum fizyolojik kullanılarak sulandırılır. Kas içerisine yapılan enjeksiyon sonucunda sinir-kas iletim sisteminde proteinler bağlanarak asetilkolin salınımı önlenir. Çizgili kaslarda yaratılan geçici zayıflama etkisiyle ciltteki kırışıklıklar giderilir.
Göz çevrenizde genç yaşlardan itibaren gülerken aşırı kırışma varsa, okuma ya da konuşma sırasında sürekli kaş çatma hareketi yapıyorsanız, kaşlarınız düşükse, alın çizgileriniz belirginleşmeye ve yüzünüz sarkmaya başladıysa botox sizin için etkili bir tedavi yöntemi olabilir.
Leke Tedavisi Kişiye Özel Planlanır
Günümüzde bireylerin en sık karşılaştığı sorunların başında cilt lekeleri gelir. Cilt lekeleri; pigmentasyon bozukluklarından, enfeksiyonlardan, doğum lekelerinden ve döküntülerden kaynaklanabilir. Cilt lekelerine neden olan bazı etkenler tamamen zararsız olmakla birlikte bazıları için tıbbi yardım alınması gerekliliği oluşabilir.
Cilde rengini, melanin denilen bir pigment verir. Kişinin normalden daha fazla melanine sahip olması ciltte koyulaşmaya, daha az melanin ise daha açık renkli noktalara sebep olur.
Açık, koyu, gri, mavi ya da kırmızı gibi farklı renklerde olabilen cilt lekeleri, kişinin normal cilt tonundan farklı oldukları için son derece kolay bir şekilde fark edilir. Cilt lekelerinden şikayetçi olan kişilere leke tedavisi uygulanacağı durumlarda öncelikle cilt lekelerinin altında yatan neden belirlenmelidir.
Cilt lekeleriyle ilgili teşhis aşamasında; hastada önceden mevcut olan tıbbi durumlar, cilt lekelerinin ne zaman oluştuğu ve ne kadar süre görüldüğü, lekenin ortaya çıktıktan sonra değişip değişmediği, leke sonucu oluşan semptomlar olup olmadığı değerlendirilir. Cilt gerekli şekilde incelendikten sonra ihtiyaç halinde kan testleri ve cilt biyopsisine başvurulabilir.
Uygulanacak olan leke tedavisi birçok etkene göre kişi özelinde değişiklik gösterebilir. Eğer cilt lekelerinin altında farklı bir sağlık sorunu varsa öncelikle bu sorun tedavi edilmelidir. Altta yatan tıbbi sorunun tedavi edilmesi genellikle cilt sorununu da çözümleyecektir. Cilt kanserinin altta yatan neden olması halinde en kısa sürede tedaviye başlanmalıdır.
Doğum lekelerinin ve cilt pigmentasyonlarının tedavisine genellikle gerek duyulmaz. Bazı kişiler estetik açıdan hoşnutsuz olduklarından tedavi talep edebilirler. Lazer tedavisi, kimyasal peeling ile topikal kremler tedavi seçenekleri arasında sayılabilir.
Renksiz cilt lekelerinin oluşmasına neden olan tüm etkenlerin ortadan kaldırılması mümkün olmasa da bazı noktalara özen gösterilerek cilt lekesi oluşması riski minimize edilebilir. Güneşin zararlı ışınlarından korunmak melazmanın, güneş yanıklarının ve cilt kanseri riskinin azalmasını sağlayabilir. Bunun için yaz aylarında mümkün olduğunda öğle saatlerinde güneşe maruz kalınmamalı, yüksek etkili güneş koruyucular kullanılalı ve bol giysiler tercih edilerek vücudun korunması sağlanmalıdır.