Tahtakurusu İlaçlama 
Gündem 71 Editörü • 15 Ekim 2024 00:21
Tahtakurusu İlaçlama 

Tahtakurusu yürüyen haşerelerden olup zararlı böcek gruplarındandır. Tahtakuruları kan emerek beslenirler ve bu faaliyetlerini geceleri yapar, ışıktan korunan yerlerde de saklanırlar. 4 ya da 5 mm boyundadır, kırmızımsıdır.

Tahtakuruları gün ışığında kaybolurlar ancak gece olduğunda canlılar uykuya geçtiğinde onların faaliyetleri başlar. Yaşam alanları genellikle çarşaflar, süpürgelik arkaları, prizlerdeki boşluklar, mobilya yarıkları olabilmektedir. Tahtakurusu neden olur? Bazen de bir seyahat dönüşü bavulun içerisinden yaşam alanına giriş yapabilirler.

Tahtakurusu Neden Olur?

Tahtakuruları hayatları boyunca 500 yumurta yumurtlayabilme kapasitesindedir. Bu hızlı üreme farklılığı nedeniyle tedbir alınmadığı takdirde yaşam alanı onlara konfor olurken evin diğer canlıları için kargaşa haline gelir.

Bir de otel tahtakurusu temizliği olup olmadığını anlamak için bazı belirtiler dikkat çekicidir. Fiziki olarak görülmesi dışında tahtakurusunun kabuk derileri bu duruma işarettir. Ve yine beslenen bir tahtakurusu saklanma alanına giderken dışkı bırakırlar bu da tahtakurusu olduğuna karşılık bir delildir.

Tahtakurusu ilaçlama sürecinde en etkili yöntemlerin tercih edilmesi önem taşıyan bir noktadır. Hızlı üreyen ve eve girdiğinde her köşeye hızlıca yayılabilen haşere tiplerindendir. Gizlenme noktalarını çok iyi seçtiklerinden fark edilmeden çoğalırlar. İlaçlama yöntemleri arasında en çok kimyasal ilaçlama, ısıl işlem ve buharla mücadele sıklıkla tercih edilendir.

Kimyasal ilaçlama mutlaka profesyonel bir ekip ile gerçekleşmelidir. Isıl işlem ise sıcaklık kullanılarak hem yetişkin hem de yumurtaları yok eden bir yöntemdir. Buharla yapılan ilaçlama ise bu tür zararlıların yaşadığı yerler tam olarak hedef alır ve sonuçlar çok daha etkili olur.

Her şekilde profesyonel olan tahtakurusu ilaçlama kalıcı olarak kurtulmada etkendir.

Tahtakuruları hemen her yerde görülebilir. Evler, ofisler, oteller, spor salonları bu alanlardan ilk sıralarda sayılabilecek olanlardır. Bu haşereler en temiz, en lüks otellerde olabileceği gibi, en temiz ev ya da ofislerde de karşılaşılabilir.

Kapalı bir alana girmesi ile birlikte artık yapılabilecek tek şey, deneyimli bir ilaçlama firması ile anlaşıp kökten çözüm bulmaktır. Tahtakurusu ilaçlama profesyonellik gerektiren bir işlem zinciridir. Tahtakuruları ısırma yoluyla evin insanlarına ya da hayvanlarına alerjik reaksiyon veya cildin tahriş olmasına neden olur. Bu nedenle ilaçlamanın zamanında yapılması önemli bir uygulamadır.

Bir yaşam alanında tahtakurusu varlığı, istila olarak tanımlanabilir. Bu problemi yaşam kalitesini de ciddi bir şekilde düşürür. Tahtakurusu ilaçlama ile hem yetişkin hem yumurta aşamasında olanlar kalıcı bir çözümle yok edilir. Bu konu uzman yardımı alınması şart olan bir koşuldur. Erken müdahale ile tahtakurularının hızlı çoğalması engellenir ve bulunulan alan koruma altına alınmış olur.