Kırıkkale’de Hekimler ve Sağlık Çalışanları İş Bırakacak
Gündem 71 Editörü • 28 Temmuz 2023 01:33
Kırıkkale’de Hekimler ve Sağlık Çalışanları İş Bırakacak

Kırıkkale’de hekimler ve sağlık çalışanları 1-2 Ağustos tarihleri arasında iş bırakacak.

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi, Tıp Fakültesi, aile hekimleri ve diş hekimleri iş bırakıyor.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Birlik ve Dayanışma Platformu (SABİM), 1-2 Ağustos’ta Türkiye genelinde şiddetin önlenmesi, mali ve özlük haklarının verilmesi, liyakatlı yönetim, çalışma koşullarının düzeltilmesi talepleri ile iş bırakacak.

7.Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri öncesi 21 sendika ve Federasyonun birleşimiyle kurulan Sağlık ve Sosyal Hizmet Birlik ve Dayanışma Platformu (SABİM), 1-2 Ağustos tarihlerinde iş bırakma eylemi kararı aldı. Karar kapsamında 1 Ağustos Salı ve 2 Ağustos Çarşamba günü hekimler ve sağlık personeli iş bırakacak.

2 GÜN İŞ BIRAKILACAK

Sağlıkçıların iş bırakma eylemi öncesi Hekim Birliği Sendikası Kuzey İç Anadolu Şube Başkanı Dahiliye Uzmanı Dr. Neslihan Şebin, yaptığı açıklamada; “ağlık sisteminin içinde bulunduğu zor durum hekim ve sağlık çalışanlarını uzun süredir derinden etkilemektedir. Artan iş yükü, iş güvencesinin olmaması, sağlıkta şiddet, alınan ücretlerin emekliliğe yansımaması nedeniyle emekli olamayan sağlık çalışanları ve güvenliksiz çalışma ortamı gibi bir çok sorun sağlık iş kolunda ki bir çok sendika ve federasyonu ortak bir amaç için ‘SABİM’ platformunda bir araya geldi. Ortak taleplerimiz 5 Ana Başlık ve 25 madde de sıralanmış olup ciddiyetinin anlaşılması için ülkemizin tamamında tüm hekimler ve sağlık çalışanları olarak 1-2 Ağustos 2023 tarihlerinde 2 günlük iş bırakma kararı alındı. Bu iş bırakma kararına istinaden Acil hizmetler ayrı tutularak poliklinik hizmeti gibi tüm elektif işlemler durdurulacak.” dedi.

Sağlıkta şiddet olaylarının önlenmesi için çalışma yapılması gerektiğini söyleyen Şebin, “Sağlık Bakanlığı bünyesinde ilgili tüm meslek örgütleri ve sendikaların da temsil edildiği Şiddetle Mücadele Kurulu kurulmalı. Kamu çalışanlarına yönelik şiddet vakalarının önlenmesinde etkin yasal düzenlemelerin yanı sıra işyerlerinde de gerekli teknik önlemler alınmalı, ilgili birimler kurulmalı. Beyaz kod veren sağlık çalışanı olayın olduğu gün idari izinli sayılmalı. Aile sağlığı birimlerinde güvenlik görevlisi bulundurulmalıdır. Bu güvenlik görevlilerinin mali ve sosyal hakları Sağlık Bakanlığı tarafından karşılanmalı. Şiddet kadar, kurumlarda yaşanan mobbingin de önemi kavranmalı, buna ilişkin yasal mevzuat düzenlenmeli.” ifadelerine yer verdi.

gundem71.com – Kırıkkale Haber Merkezi

KIRIKKALE'DE HABERiN KALBi BURADA ATIYOR!